KOMARNIKI

Komarniki so odlična zaščita pred vdorom različnih vrst mrčesa v vaš prostor, ki vam omogoča nemoteno zračenje prostorov tudi v toplejših mesecih.

Kakovostne aluminijaste komponente so prašno barvane, zato vzdrževanje ni potrebno, saj barva ne obledi. Komponente so dobavljive v različnih RAL in drugih barvah, kar vam omogoča, da izberete pravi odtenek, ki se bo skladal z zunanjostjo vašega doma.

Standard fiberglas mrežica je izdelana iz steklenih vlaken, zato je ta zelo stabilna in odporna na različne vremenske vplive.

Transpatec mrežica je izboljšana različica standardne fiberglas mrežice. Sicer je tkana gosteje, vendar omogoča do 140% boljše zračenje prostora

Transpatec mikro mrežica zadrži tudi najmanjše insekte ter do 90 % cvetnega prahu. Sama odprtost površine je za 5 % boljša kot pri standard fiberglas mrežici.

Polltec mrežica zadrži do 99 % cvetnega prahu, zato je idealna rešitev za vse, ki so alergični na cvetni prah, vseeno pa nudi tudi dobro zračnost in pogled navzven.

Mrežica za hišne ljubljenčke je 7x bolj odporna proti trganju od standardne fiberglas mrežice. Kombinirate jo lahko tudi s prehodom za mačke in pse.

Jeklena mrežica je primerna rešitev za kuhinje in kleti, saj je zelo trpežna in enostavna za čiščenje.

Fiksni komarniki so odlična rešitev za zaščito oken, skozi katera ni potrebno pogosto posegati ven. Komarnik je na okno pritrjen z vzmetnimi zatiči, zato ga je mogoče kadarkoli enostavno in hitro odstraniti. Ščetka na notranji strani poskrbi za popolno tesnenje komarnika. Možna je izvedba za različne okenske oblike.

Rolo komarniki so primerna rešitev za klasična okna, skozi katera pogosteje posegate ven, saj jih je mogoče enostavno in hitro dvigniti. Podobno kot roleta se rolo komarniki navijejo v omarico, kjer so skriti takrat, ko jih ne potrebujete. Enostavno ročno upravljanje s klik sistemom in vgrajeno zavoro, ki  omogoča varno uporabo ter preprečuje poškodbe, zagotavlja dolgo življenjsko dobo. V stranskih vodilih so vgrajene ščetke, ki preprečujejo, da bi v primeru vetra mrežica izpadla iz vodil. V zaključni lameli je prav tako vgrajena ščetka, ki tesni proti oknu oziroma okenski polici ter preprečuje vdor žuželkam v prostor.

Drsni komarniki so primerni za večje okenske odprtine (panoramske stene, zimski vrtovi ipd.). Sistem omogoča izvedbo eno-, dvo- ali trokrilnih drsnih komarnikov, zato omogočajo zaščito zelo širokih površin. Možna je izdelava večjih dimenzij brez vmesnih prečk, zato je pogled iz prostora navzven jasen in nemoten. Okvir drsnih komarnikov je zelo stabilen, saj je v vse vogale krila vstavljen večkomorni kovinski ojačitveni profil. Komarniško krilo se pomika po tirnici s koleščkom s krogličnimi ležaji, zato je pomikanje komarnika tiho in lahkotno. Drsne komarnike je mogoče odpirati enostavno s pomikom v levo oziroma desno, na voljo so tudi ročaji in profil za odpiranje z nogo ter prehod za mačke in pse.

Krilni komarniki so primerna izbira za zaščito balkonskih vrat, pa tudi oken. V večini primerov se krilni komarniki odpirajo navzven, na voljo pa so tudi nihalni komarniki, ki omogočajo odpiranje v obe smeri. Okvir krilnih komarnikov je zelo stabilen, saj je v vse vogale krila vgrajen večkomorni kovinski ojačitveni profil, kar zagotavlja stabilnost tudi pri krilnih komarnikih večjih dimenzij. Možna je vgraditev prehoda za pse in mačke, ki vašim hišnim ljubljenčkom omogoča nemoten prehod iz oziroma v prostor. Za popolno tesnjenje ob tla se lahko na dno krila vgradi tudi profil s tesnilno ščetko. Možna izvedba za nepravilne oblike oken.

Plise komarniki so odlična rešitev za zaščito večjih steklenih površin. Sistem omogoča enojno ali dvojno izvedbo. Napenjalne vrvice v mehanizmu poskrbijo za napetost in raven tek mrežice, mrežica plise komarnika pa se v zloženem položaju v celoti pospravi v stranski profil. Spodnji profil je dimenzije le 4 mm, zato so plise komarniki zelo primerna rešitev za balkonska vrata brez praga.

Pošlji povpraševanje

    Vključena montaža?